Spriječena još jedna nelegalna distribucija i preprodaja ribe na Skadarskom jezeru

Spriječena još jedna nelegalna distribucija i preprodaja ribe na Skadarskom jezeru

Na prostoru NP Skadarsko jezero tokom vikenda je oduzeto 55 kilograma ribe koja je predata u dobrotvorne svrhe „Domu učenika i studenata - Podgorica“.

 Počinilac je zatečen na licu mjesta i procesuiran je nadležnim državnim organima. Ovu akciju su sproveli zaposleni u NP Skadarsko jezero u saradnji sa patrolom Uprave policije, saopšteno je iz nacionalnih parkova Crne Gore.

zaplijenjenaribaapril2020

Zaposleni u Službi zaštite NP oduzeli su još i 28 ribolovnih mreža i 9 parangala.

"Predstavnici Javnog preduzeća za Nacionalne parkove Crne Gore neće tolerisati neodgovorno  i neprimjereno ponašanje pojedinaca, a posebno u situaciji kada Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, kao i svi nadležni organi, preduzimaju sve mjere i preporuke da se posljedice pandemije i mogućeg širenja virusa svedu na minimum", saopšteno je.

Podsjećaju da je mjera zabrane kretanja svih plovila po vodenoj površini na prostoru NP Skadarsko jezero, osim za Granično-pomorsku policiju i zaposlene u Službi zaštite NP, dio Odluke o privremenoj zabrani ulaza i boravka u svim nacionalnim parkovima, koju je JPNPCG donijelo 20.03.2020. godine.

JPNPCG je uspostavilo Call Centar i dežurni broj telefona 067 000 825 za dobijanje svih neophodnih informacija, te prijavu svih nezakonitih aktivnosti na područjima nacionalnih parkova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.