PKCG dijeli teret društva u uslovima pandemije bolesti Kovid-19
PKCG

Obilježava svoj 92. rođendan

PKCG dijeli teret društva u uslovima pandemije bolesti Kovid-19

Privredna komora Crne Gore danas obilježava svoj 92. rođendan dijeleći, kako su kazali, teret svih činilaca crnogorskog društva u uslovima pandemije bolesti Kovid-19.

 Iz te poslovne asocijacije ističu da pomno i permanentno prate izazove sa kojima se susreću naši poslovni subjekti i njihove zahtjeve adresira prema Vladi a tako bliska saradnja.  kako ističu, rezultirala je donošenjem, odnosno predlaganjem paketa mjera za ublažavanje ekonomskih posljedica pandemije.

Laureati tradicionalne nagrade PKCG najuspješnijim kompanijama i privrednicima u prethodnoj godini su, kako su kazali, predstavnici istinske poslovne elite Crne Gore.

Žiri za dodjelu Nagrade, koji su, kako su kazali, činili eminentni privrednici, članovi akademske zajednice i državnih institucija, donio je odluku da laureati za 2019. budu za uspješno poslovanje - Hotelska grupa "Budvanska rivijera" i Mesna industrija "Goranović".

"Za društvenu odgovornost - Crnogorski elektrodistributivni sistem, za inovativnost - MTEL, za unapređenje menadžmenta - Dragan Bokan, predsjednik Odbora direktora kompanije 'Voli Trade'. Bez obzira na to da li govorimo o pojedincima ili kompanijama, riječ je o predstavnicima istinske poslovne elite Crne Gore i liderima u biznisu čiji rezultati snažno motivišu druge privrednike da slijede njihov primjer", kazali su iz PKCG.

Svečano uručivanje nagrada, koje je odložno zbog pandemijskih okolnosti, biće održano u naknadnom terminu.

Iz tog udruženja privrednika ističu da ove godine, Komora dočekuje 21. april dijeleći teret svih činilaca crnogorskog društva u uslovima pandemije bolesti Kovid-19.

"Od izbijanja krize, koja je u prvi plan stavila zaštitu života i zdravlja stanovništva, Privredna komora je u konstantnoj komunikaciji sa članicama i donosiocima odluka. Ona pomno i permanentno prati izazove sa kojima se susrijeću naši poslovni subjekti i njihove zahtjeve adresira prema Vladi kako bi se došlo do optimalnih rješenja za nastavak privrednih aktivnosti, očuvanje likvidnosti preduzeća i radnih mjesta njihovih zaposlenih. Tako bliska saradnja rezultirala je donošenjem, odnosno predlaganjem paketa mjera za ublažavanje ekonomskih posljedica pandemije koji su uvažili zahtjeve privrede i predstavljaju dobru osnovu za očuvanje crnogorske privredne supstance", navodi se u saopštenju.

Iz Komore dodaju da će biti pouzdan partner i prilikom osmišljavanja narednih koraka u cilju zaštite intenzivnog ekonomskog razvoja naše države.

PKCG poslovna asocijacija bogate tradicije duge 92 godine, obilježava svoj dan 21. aprila.

"Riječ je o istorijskom datumu kada su, 1928. godine, uticajni pregaoci formirali Trgovačko-industrijsku komoru, kako bi na organizovan način zastupali interese crnogorske privrede u tadašnjem državnom uređenju. Vizionari poput prvog predsjednika Mića Stijovića postavili su na taj način temelje današnje Privredne komore, institucije koja se kroz različite epohe pozicionirala kao respektabilni, nezaobilazni činilac crnogorske ekonomije i uvažen partner donosiocima razvojnih politika", navodi se u saopštenju.

Komora intenzivno promoviše crnogorske kompanije i proizvode, doprinoseći njihovoj boljoj poziciji na domaćem, regionalnom i svjetskom tržištu.

“Projektima Dobro iz Crne Gore, Kupujmo domaće i Domaći ukusi afirmiše kvalitet proizveden u našoj zemlji, a organizacijom sajmova sa njime upoznaje kupce sa različitih podneblja”, navodi se u saopštenju te poslovne asocijacije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.