Putin: Rusiju tek očekuje vrhunac epidemije
Vladimir Putin

Putin: Rusiju tek očekuje vrhunac epidemije

Ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je danas da Rusiju tek očekuje vrhunac epidemije korona virusom, navodeći da se infekcija proširila na sve regione zemlje.

Putin je na savjetovanju sa epidemiolozima rekao da je zahvaljajući preduzetim mjerama usporeno širenje virusa, te da vlast uzima u obzir sve moguće scenarije razvoja.

On je zatražio da se radi na izradi vakcine koja će biti efikasna i bezbjedna.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da u nekim regionima nema dovoljno sredstava za individualnu zaštitu od koronavirusa i bolničkih mjesta za oboljele.

U Rusiji je do danas zabilježeno više od 47.000 inficiranih.

Urađeno je više od dva miliona testova, a 45 odsto inficiranih nije imalo simptome koronavirusa.

Za posljednja 24 sata umrle su 44 osobe, odnosno ukupno do sada više od 400. Ozdravilo je ukupno oko 3.500 ljudi, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.