Merkel zabrinuta zbog mogućeg slabijeg poštovanja mjera ograničenja
Angela Merkel

Merkel zabrinuta zbog mogućeg slabijeg poštovanja mjera ograničenja

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da je "veoma zabrinuta" zbog mogućeg slabijeg poštovanja mjera ograničenja uvedenih zbog pandemije novog korona virusa u Njemačkoj.

Njemačka, kao i Danska i Norveška, danas su nastavile sa otvaranjem radnji i službi koje nisu samo za vitalne potrebe građana.

Njemačka je nakon četiri nedelje napravila prvi korak ka popuštanju mjera uvedenih zbog pandemije korona virusa.

Kako navodi Frans pres, Merkel je u razgovoru sa članovima svoje Hrišćansko-demokratske unije (CDU) rekla da je zabrinuta zbog sve većeg nepoštovanja pravila društvenog distanciranja, kao i da se samo razgovara o mogućnostima ukidanja te mjere.

"Ono što je sada važno jeste razvoj situacije do 30. aprila, datuma isteka važećih pravila zaštite", rekla je ona tokom razgovora na daljinu, prenosi Beta.

Merkel je dodala da će vjerovatno biti potrebno da se sačeka do 8. ili 9. maja da bi se saznalo da li je, pored postepenog otvaranja škola zakazanog za 4. maj, moguće i dalje ukidanje ograničenja.

Prema današnjim podacima, Njemačka ima 141.672 registrovanih slučajeva korona virusa i 4.404 smrtna slučaja od Covid-a19.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.