Italija: Najmanji broj preminulih i novozaraženih u posljednjih mjesec dana
Ilustracija

Italija: Najmanji broj preminulih i novozaraženih u posljednjih mjesec dana

Još 433 osobe zaražene koronavirusom preminule su u Italiji u posljednja 24 časa, što je najmanji dnevni broj smrtnih slučajeva u toj zemlji u posljednjih mjesec dana, objavile su vlasti.

Broj novozaraženih u Italiji je 3.047, najmanje na dnevnom nivou u više od mjesec dana.

Zaraza koronavirusom potvrđena je u Italiji kod 178.972 osobe, od kojih je umrlo 23.660. Više mrtvih od posljedica zaraze koronavirusom imaju jedino SAD, gdje je prema zvaničnim podacima umrlo više od 40.000 ljudi.

Italijanske vlasti procjenjuju da je zvaničan broj zaraženih i umrlih od bolesti kovid-19 znatno manji od stvarnog, zbog nedostatka sveobuhvatnog testiranja.

Pritisak na preopterećeni zdravstveni sistem Italije nastavio je da opada. Danas je ponovo smanjen broj zauzetih kreveta na odjeljenjima intenzivne njege italijanskih bolnica, sa 2.733 na 2.635.

U bolnicama se nalaze 25.033 osobe, 26 manje nego juče.

Vlasti su počele da razmatraju mogućnost ublažavanja oštrih ograničenja zabrane kretanja, produženih do 3. maja.

Zaraza koronavirusom potvrđena je širom svijeta kod gotovo 2.400.000 ljudi, od kojih je umrlo više od 164.000.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.