Top 4 maske za lice sa sastojcima koji kriju na vašim kuhinjskim policama
Ilustracija

Top 4 maske za lice sa sastojcima koji kriju na vašim kuhinjskim policama

Nije lako naći savršenu masku za lice, ali postoji mogućnost da se barem jedna takva krije na vašim kuhinjskim policama.

Maske su oduvijek bile među top 3 proizvoda, kada je bjuti rutina u pitanju. Idealne su za otklanjanje umora posle stresnog dana na poslu, u smanjenju pora ili borbi sa masnoćom. Ali umjesto da danima tragate za jednom takvom, iskoristite nekoliko trenutaka i napravite vašu savršenu.

1. Maska za dehidriranu kožu

Potrebno je:

- 1/2 avokada
- 1 kašika meda
- šaka ovsenih pahuljica

Kako djeluje:

Med je odličan sastojak koji pomaže koži da zadrži vlažnost bez osjećaja masnoće – ali to nije sve. Umasiravanje meda na lice, pomaže u otklanjanju ožiljaka i potpomaže regeneraciju kao i zarastanje tkiva. A zahvaljujući ultra hranljivim uljima, dodatak pirea od avokada otkloniće svaku hrapavost zbog čega će vaša koža postati sa svilenkasto glatka. Ukoliko nemate avokado, možete ga zamijeniti sa 3 kaške domaćeg mlijeka koje će uz pomoć mliječne kisjeline uraditi nežan piling i očistiti lice bez dodatne iritacije. Dovoljno je da maska odstoji na licu 15 minuta, a zatim je mlakom vodom sperite.

2. Maska za poboljšanje teksture i neujednačenost kože

Potrebno je:

- 1 kašika jogurta
- 1 kašika meda

Kako djeluje:

Baš kao i mlijeko, jogurt sadrži veliku koncentraciju mliječne kisjeline koja može učiniti usklugu koži u otklanjnaju grubih i neuglednih površinskih ćelija. Zahvaljujući medu, koža će biti nevjerovatno glatka, dok dodavanje kurkume može biti korisno za borbu protiv pigmentacija, pogotovo kada se radi o flekama od sunca.

3. Maska za blistavost kože

Potrebno je:

- 1 kašika kakao praha
- 1/4 ananasa
- 1 kašika aloe vera gela

Kako djeluje:

Aloe vera je puna vitamin A, C, E, B1, B2, B3, B6 i B12, što znači da ima značajna svojstva umirivanja i hidratacije kože sa kojim je se teško uporediti. U kombinaciji sa ananasom- koji će rastopiti mrtve ćelije kože, ova maska će negu vaše kože podići na jedan viši nivo. Međutim, dodatak kakao praha u to, ovu sadržinu čini apsolutno magičnom. Kada se mješavina nanese na čistu kožu, akcenat je na pojačanoj cirkulaciji i otklanjanju naduvenog izgleda. A recept je jednostavan – pomiješajte ova tri sastojka, ostavite da odstoje deset minuta, a zatim je maska za blistavu kožu spremna.

4. Maska za protiv akni

Potrebno vam je:

- 1 kašika meda
- 1 kašičica kurkume u prahu
- 1/2 kašičice morske soli

Kako djeluje:

Lekovita svojstva meda smo već pomenuli, zato je bitno da objasnimo i koliko je kurkuma sjajna. A tu ne govorimo samo o crvenilu i pigmentacijama. Kurkuma je odlična za umornu i kožu sklonu aknama jer djeluje protivupalno i antibakterijski. Uključivanje soli u ovu recepturu pooći će u čišćenju kože, zbog čega ovakva kombinacija smanjuje infekcije, iritacije, otekline i višak sebuma, koji zapravo i blokiraju pore i dovode do pojave fleka i potkožnih bubuljica. Treba vam savršeno čista koža? O da! Pomiješajte ove sastojke, a zatim uz pomoć četkice ih nanesite na lice i ostavite da deluju 15 minuta prije nego što ih isperete tolom vodom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.