Belgija vodeća zemlja u svijetu po broju mrtvih od Covid-19 po glavi stanovnika
Ilustracija

Koronavirus smrtonosan po 14,7 odsto zaraženih

Belgija vodeća zemlja u svijetu po broju mrtvih od Covid-19 po glavi stanovnika

U Belgiji je registrovan nešto manji broj novooboljelih i umrlih nego prethodnog dana, ali nedovoljno da bi moglo da se zaključi da epidemija popušta, i ta država i dalje ima procentualno najviše preminulih na svijetu.

U protekla 24 sata umrlo je 290 ljudi, 16 manje nego u petak, a sa 471 preminulim na milion stanovnika Belgija je ubedljivo vodeća u svujetu, prenosi FoNet.

Na drugom mjestu je Španija sa 429 umrlih na milion stanovnika, u Italiji je taj broj 384, a sve ostale države imaju manje od 300 preminulih na milion stanovnika.

Sa ukupo 5.453 žrtve Belgija je šesta na svijetu, a ubedljivo je prva kada je riječ o državama do deset miliona stanovnika.

Uz sve to, procenat umrlih od ukupnog broja zaraženih je čak 14,7 odsto, što je ubedljivo najviše na svijetu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.