U Sjevernoj Koreji ipak ima koronavirusa?
Ilustracija

U Sjevernoj Koreji ipak ima koronavirusa?

Putem javnih predavanja, vlasti Sjeverne Koreje dale su na znanje tamošnjem stanovništvu da su u toj zemlji još krajem marta potvrđeni slučajevi koronavirusa.

To se, međutim, kosi sa zvaničnim tvrdnjama iz Pjongjanga, prema kojima potvrđenih slučajeva nema.

Prenoseći sinoćnji izvještaj Radija Slobodna Azija, Rojters javlja da su, obraćajući se organizacijama i grupama zaduženim za red i mir u naseljima, predavači rekli da oboljelih od koronavirusa ima u Pjongjangu i provincijama Južni Hvange i Sjeverni Hamgjong, ali njihov broj nijesu naveli.

Prethodno, vlasti u Pjongjangu pojačale su kontrolu granica i uvele obavezan 30-dnevni karantin za sve strane državljane koji dolaze iz zemalja u kojima ima potvrđenih slučajeva korona virusa, a početkom marta više desetina stranih diplomata evakuisano je iz Sjeverne Koreje zbog epidemije, podsjeća agencija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.