Broj mrtvih u Španiji prešao 20.000
Ilustracija

Danas još 565 osoba preminulo

Broj mrtvih u Španiji prešao 20.000

U Španiji je u protekla 24 sata umrlo 565 osoba od posljedica koronavirusa, što je blagi pad u odnosu na petak, saopštilo je Ministarstvo zdravlja te zemlje.

Kako prenosi Rojters, u Španiji je u petak prijavljeno 585 žrtava, što znači da je danas registrovano 20 žrtava manje.

U toj zemlji, koja je među najteže pogođenim pandemijom koronavirusa, preminule su 20.043 osobe.

Iz španskog Ministarstva zdravlja su kazali da je ukupan broj zaraženih porastao na 191.726, dok je dan ranije taj broj iznosio 188.068.

Prema podacima sajta Worldometers, to znači da je danas u Španiji prijavljeno još 887 novih slučajeva koronavirusa.

Španija je druga na svijetu po broju zaraženih, poslije Sjedinjenih Američkih Država (SAD), a treća po broju smrtnih slučajeva.

Više žrtava od nje imaju SAD i Italija.

Stopa smrtnosti u Španiji je 10,5 odsto, dok najveću stopu smrtnosti u svijetu ima Belgija sa 14,3 odsto, pokazuju podaci Univerziteta Džon Hopkins.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.