Google svakodnevno blokira milione lažnih mejlova o koronavirusu
Foto: CNN

Google svakodnevno blokira milione lažnih mejlova o koronavirusu

Kompanija Google saopštila je da svakodnevno blokira milione lažnih mejlova o koronavirusu i da je pandemija dovela do velikog broja krađa identiteta, uz pomoć kojih pojedinci pokušavaju da prevare korisnike kako bi otkrili njihove lične podatke, prenosi CNN.

Kompanija je navela da blokira više od 100 miliona poruka dnevno.

Tokom protekle sedmice, gotovo petina poruka je bila prevara povezana s koronavirusom.

Pojedincima stiže ogroman broj lažnih poruka u kojima se prevaranti predstavljaju kao čelnici Svjetske zdravstvene organizacije, u pokušaju da ubijede žrtve da doniraju novac.

Sajber prevaranti takođe pokušavaju da iskoriste vladine ekonomske pakete pomoći, prestavljajući se kao neko iz javne institucije.

Nekoliko kompanija za sajber beznednost bilježi porast krađa identiteta u vezi koronavirusa.

Prevaranti se predstavljaju da su iz vlade Velike Britanije, Svjetske zdravstvene organizacije, pa čak kao pojedini američki zvaničnici, uključujući predsjednika Trampa.

Google-ov Gmail koristi milijardu i po ljudi, a ta kompanija navodi da može da može da blokira 99,9 odsto lažnih poruka, prenosi CNN.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.