U Izraelu otvoreni kiosci za testiranje građana na koronavirus
Foto: AFP

U Izraelu otvoreni kiosci za testiranje građana na koronavirus

Izraelske zdravstvene vlasti postavile su mrežu beskontaktnih štandova, odnosno kioska za testiranje građana na novi koronavirus. Ovi kiosci pružaju najveću moguću zaštitu za medicinsko osoblje koje uzima uzorke od građana sumnjivih na kovid-19.

Kiosci su nastali u saradnji kompanija koje se bave proizvodnjom medicinske opreme, civilnog sektora i vojnih vlasti, a vlasti Izraela ponudile su rješenje i drugim zemljama u cilju zajedničke borbe protiv koronavirusa.

Tehničari koji uzimaju uzorke nalaze se u hermetički zatvorenom i sterilnom okruženju koje se brzo dezinfikuje i bez ikakvog kontakta sa potencijalno zaraženima.

Kiosk ima sopstveni dotok vazduha tako da osoblje unutra ne mora da nosi zaštitnu opremu koja se čuva za one na klinikama koji su u kontaktu sa pacijentima.

Sav pribor za uzmanje briseva nalazi se spolja, a medicinsko osoblje uzima uzorke tako što ubaci ruke u gumene rukavice koje su zakačene za dva kružna otvora.

Uzorci se obrađuju u roku od nekoliko sati, a rezultati se šalju građanima preko već postojećeg elektronskog kartona, prenosi N1.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.