U Italiji počeli da koriste aplikaciju pomoću koje prate osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženima
Ilustracija

U Italiji počeli da koriste aplikaciju pomoću koje prate osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženima

Italijanske vlasti su počele da podstiču građane da koriste posebnu aplikaciju za mobilne telefone kako bi im pomogli da prate kretanje osoba koje su bile u kontaktu s nekim ko je zaražen novim korona virusom.

Savjetnici pri Ministarstvu zdravlja Italije navode da je aplikacija za praćenje kontakata "sredstvo od velike koristi".

Zvaničnici vjeruju da će aplikacija da im pomogne da bolje upravljaju epidemijom korona virusa u narednim nedjeljama, kada se očekuje postepeno popuštanje oštrih ograničenja kretanja.

Aplikaciju je razvila tehnološka kompanija iz Milana, a prati kretanje korisnika koji su bili u kontaktu s nekim drugim korisnikom, pozitivno testiranim na korona virus.

Ona će da obilježi osobe koje su izvjesno vrijeme bile u određenom prostoru blizu zaražene osobe.

Anonimnost zaražene osobe biće zaštićena, a ona može da ovlasti doktora da pošalje poruku korisnicima koji su bili u kontaktu sa njom.

Zaraza korona virusom potvrđena je u Italiji kod 172.434 osobe, od kojih je preminulo 22.745. Više mrtvih od posledica zaraze korona virusom imaju jedino SAD, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.