Švedska princeza prošla obuku i radi kao medicinska sestra na odjeljenju za korona virus
Foto:Shutterstock

Švedska princeza prošla obuku i radi kao medicinska sestra na odjeljenju za korona virus

Švedska princeza Sofia prošla je intenzivnu trodnevnu obuku kako bi mogla raditi na bolničkom odjeljenju za koronavirus u svojoj zemlji.

Tridesetpetogodišnja princeza je počela raditi u bolnici Sophiahemmet nakon što je odlučila pomoći u borbi protiv smrtonosne pandemije koronavirusa.

Fotografisana je u medicinskom odijelu zajedno s ostalim članovima osoblja prije početka smjene.

Obuku je pošla na Univerzitetskom koledžu Sophiahemmet u Štokholmu gdje je počasna članica odbora. Princeza Sofia je bila model prije nego se udala za princa Karla Filipa, sina kralja Karla Gustafa 2015. godine.
 

image

JONATHAN NACKSTRAND/AFP/GETTY, IBL/SHUTTERSTOCK

U Švedskoj je dosad zaraženo 12.540 ljudi, a zabilježena su 1.333 smrtna slučaja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.