12 osoba će krivično odgovarati zbog fiktivnih potvrda o izuzetku od zabrane međugradskog saobraćaja
Ilustracija

Akcija "Potvrda"

12 osoba će krivično odgovarati zbog fiktivnih potvrda o izuzetku od zabrane međugradskog saobraćaja

Barska policija je, u cilju kontrolisanja poštovanja mjera i naredbi donijetih u cilju sprječavanja širenja koronavirusa, sprovela plansku akciju „Potvrda” i juče procesurala 12 lica za 23 krivična djela, saopšteno je iz Uprave policije.

"Kontrolama učesnika u saobraćaju službenici Centra bezbjednosti Baru su posumnjali da je jedan broj građana u međugradskom saobraćaju u posjedu fiktivnih potvrda izdatih od registrovanih privrednih subjekata sa područja Crne Gore nakon čega su službenici privrednog kriminaliteta izvršili provjere potvrda.

Kriminalističkom obradom policija je ustanovila da određeni broj privrednih društava u cilju nepoštovanja mjera i naredbi izdavao fizičkim licima fiktivne potrvrde o zaposlenju i radnom angažovanjima a koje su tim licima omogućavala kretanje vozilima u međugradskom saobraćaju na teritoroji Crne Gore", saopšteno je iz policije.

Barska policija je nakon sprovedenih operativnih provjera danas podnijela 12 krivičnih prijava protiv 12 lica zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili 23 krivična djela falsifikovanje isprave i nepostupanje po zdravstevnim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

"Protiv izvršnog direktora firme „Edeks gradnja” d.o.o. E.Š. nadležnom tužiocu podnijeta je krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave.Protiv lica kojima je E.Š. izdao potvrde ponaosobu su podnijete krivične prijave za krivično djelo falsifikovanje isprave u sticaju sa krivičnim djelom nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Krivične prijave su podnijete protiv F.B, R.B, B.A, A.Z, A.A, E.I, S.Š, Z.Š, V.K, S.H. i A.K.", navodi se u saopštenju.

Službenici CB Bar kako se dodaje, vrše provjere svih dokumenata koje su izdala privredna društva gdje ce svaka njihova zloupotreba i kršenje mjera biti sankcionisano po zakonu a službenici Uprave policije će nakon utvrđenih nepravilnosti započeti sa kontrolom poslovanja privrednih subjekata koji su zatečeni u kršenju navedenih mjera.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.