Nju Džerzi: Policija u domu za stare pronašla 17 tijela

Nju Džerzi: Policija u domu za stare pronašla 17 tijela

Policija je u mjestu Andover u Nju Džerziju pronašla 17 tijela u improvizovanoj mrtvačnici jednog od najvećih domova za starije osobe u toj saveznoj državi, nakon anonimne dojave, prenose u četvrtak američki mediji.

Policija u Andoveru, stotinjak kilometara zapadno od Njujorka, nije mogla odmah potvrditi brojke.

Ali po "New York Timesu", policija je otkrila u ponedjeljak 17 tijela u sobi, u improvizovanoj mrtvačnici doma Andover Sub-Acute and Rehabilitation Unit.

Tih 17 preminulih osoba dio su od 68 nedavno umrlih u toj ustanovi od kojih je 26 imalo pozitivan nalaz na korona virus.

"Osoblje je očito bilo preopterećeno, a vjerovatno ga je i premalo", rekao je Eric Danielson, šef lokalne policije.

"Šokiran sam da su tijela bila nabacana u improvizovanoj mrtvačnici", rekao je guverner Nju Džerzija na Twitteru i poručio da je zatražio istragu.

Taj slučaj, koji se dogodio u saveznoj državi koja ima najviše mrtvih nakon Njujorka, ilustruje dramatičnu situaciju u dijelu staračkih domova u epidemiji korona virusa koja je posebno opasna za starije.

U Njujorku i Nju Džerziju vlasti su obećale dati precizne podatke o stanju u domovima za starije.

Po mreži NBC, koja navodi sanitarne službe više američkih saveznih država, u epidemiji je umrlo 5.670 osoba u domovima, od više od 30.000, koliko ih je ukupno umrlo u SAD-u.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.