Berane i Plav spremni i za najgore scenarije: Straha ima, ali nema panike
Plav

Berane i Plav spremni i za najgore scenarije: Straha ima, ali nema panike

Plav je novi klaster gdje će, najverovatnije, biti veći broj oboljelih od kovida-19, a do sinoć je, osim prvoinficiranog registrovano još troje zaraženih, dok i dalje postoji nada da je beranska bolnica, u kojoj se Plavljanin liječio od 4. aprila moguće izašla bez posljedica, jer od juče analiziranih uzoraka nijedan nije bio pozitivan na koronu.

Predsjednik opštine Plav Mirsad Barjaktarević rekao je juče Pobjedi da će ostaviti struci da riješi glavno pitanje „gdje se zarazio pacijent“, te da su u tom gradu spremni za sve izazove.

"Sačuvaćemo zdravlje građana i tu nema dileme. Što god struka kaže opština Plav i nadležne državne institucje su tu da ispoštuju bez odgađanja sve što im se kaže u narednom periodu", istakao je Barjaktarović.

Priznaje, njegovi sugrađani se plaše rezultata testova, ali tvrdi da panike nema.

"Malo je mjesto i naravno da se plaše. Nema panike i to je najvažnije. Svi poštujemo mjere i nadamo se uvijek najboljem", kazao je on.

I šef biroa za odnose sa javnošću opštine Berane Nikola Urošević istakao je u izjavi za Pobjedu da su spremni na sve, ali se nada da će ipak svih 90 rezultata biti negativni.

"Uvijek postoji doza opreznosti. Za najgoru varijantu smo spremni. Imamo privremenu bolnicu koju obezbjeđuje vojska, a preuzelo je Ministarstvo zdravlja, Hala sportova je takođe u opticaju koja ima oko 100 ležajeva, tu je i Opšta bonica Berane, a u slučaju karantina određena je zgrada Univerzitetskog centra i to je spremno", kazao je Urošević.

Doktori, ističe on, rade sve što je u njihovoj moći da pomognu pacijentima, te da su predani svom pozivu i da im treba odati priznanje.

"Oni ne gledaju svoje porodice da bi pomogli pacijentima i to moramo poštovati. Sve mjere su preduzete i svih ovih dana rade u teškim uslovima", istakao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.