Podržali izmjenu Zakona o finansiranju političkih subjekata kojim se omogućava isplata socijalnih davanja u izbornoj godini
Skupština Crne Gore

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet

Podržali izmjenu Zakona o finansiranju političkih subjekata kojim se omogućava isplata socijalnih davanja u izbornoj godini

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet predložiće Skupštini da usvoji predlog izmjena Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, kojim se omogućava isplata socijalnih davanja u izbornoj godini i u slučaju epidemije ili pandemije zaraznih bolesti.

Odbor je, kako je objavljeno na sajtu Skupštine, na današnjoj sjednici razmotrio i amandman na predlog tog akta koji je podnio poslanik Raško Konjević, i koji nije dobio potrebnu većinu glasova.

Podršku većine članova Odbora nijesu dobili ni predlozi dopuna zakona o porezu na dohodak fizičkih lica i o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, kao ni predloženi lex specialis o odlaganju plaćanja kreditnih obaveza korisnika kredita.

Predloge tih akata podnijeli su poslanici Raško Konjević, Draginja Vuksanović, Ranko Krivokapić i Džavid Šabović.

"Do početka održavanja sjednice, Odboru nijesu dostvaljena mišljenja Vlade na navedene predloge zakona. Nakon glasanja, predlozi zakona nijesu dobili potrebnu većinu na Odboru“, kaže se u saopštenju.

Odbor je odlučio da nadležnom radnom tijelu – Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu, dostavi mišljenje o predlogu dopuna Zakona o Prijestonici, koji su podnijeli isti poslanici, sa aspekta uticaja predloženih rješenja na Budžet države.

Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.