Italijanske vlasti spriječile ilegalnu prodaju 400.000 maski
Ilustracija

Predstavljene kao donacija

Italijanske vlasti spriječile ilegalnu prodaju 400.000 maski

Italijanska policija je zaplijenila oko 400.000 zaštitnih maski koje su ilegalno uvezla četvorica kineskih biznismena.

Oni su ih predstavili kao donaciju, a u stvari su bile namijenjene za preprodaju, prenosi Beta.

Ti biznismeni su planirali da uvezu ukupno pet miliona hirurških maski ili FFP2 maski u roku od nedelju dana, priznao je policiji jedan od njih, 26-godišnji Kinez.

Maske, koje su stigle avionom u Milano i Rim, predstavljene su kao donacija, ali su u stvari bile namijenjene direktnoj prodaji. Hirurške maske je trebalo da budu prodavane po cijeni od dva ili tri eura po komadu, a maske FFP2 po četiri-pet eura.

Kako dodaje italijanska policija, sjedišta tih firmi za uvoz medicinskog materijala su fiktivna.

Oko 100.000 maski je zaplijenjeno u Torinu u jednom suši restoranu, koji je sada zatvoren, dok je druga isporuka zaplijenjena u Napulju.

Zaplijenjene maske će biti predate italijanskoj civilnoj zaštiti koja će ih distribuirati bolnicama i staračkim domovima, precizirala je policija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.