Ovo su savjeti koje frizeri daju za farbanje kose u izolaciji
Ilustracija

Ovo su savjeti koje frizeri daju za farbanje kose u izolaciji

Bez obzira jesu li žene ranije posjećivale frizerske salone, sada dok smo u izolaciji sve one koje farbaju kosu prinuđene su da to rade kod kuće.

Ukoliko vam se boja brzo ispira ili se izrastak pojavljuje brzinom svjetlosti, frizeri imaju nekoliko savjeta i preporuka za vas.

Ako želite da boja bude što trajnija na vašoj kosi i da sporije blijedi, izbjegavajte šampone sa sulfatima i koristite one proizvode za njegu kose koji boju čine postojanom i dugotrajnijom.

Takođe, stručnjaci upozoravaju bez obzira koristite li polutrajne ili trajne boje za kosu da obavezno prije farbanja uradite test, čak ako ste ga i ranije radili, kako bi se izbjegla alergijska reakcija, piše Cosmopolitan.com.

Kod polutrajnih boja stručnjaci kažu da žene trebaju da znaju da one ne mogu da posvijetle kosu drastično, već samo da promijene nijansu već postojeće boje. Imajte na umu da što je kosa svjetlija, to ćete lakše da eksperimentišete s nijansama (iako je pametnije da koristite dvije nijanse svjetlije ili tamnije od vaše prirodne boje).

Najjeftiniji način održavanja boje je zasigurno korištenje trajnih farbi. Trajna boja pomiješana s hidrogenom u stanju je da posvijetli kosu ili isto tako iz tamne smeđe boje lako možete da pređete u crvenu. Međutim, stručnjaci ponovo upozoravaju da ne trebate previše da odstupate od prirodne boje, farbajte se u tek dvije nijanse svjetlije ili tamnije. Ono što će da vam predstavlja problem je izrastak.

Kod trajnih farbi boja ne blijedi tek tako s vaše kose. Svakako pazite kod pretjeranog farbanja trajnom bojom, naročito ako želite da posvijetlite kosu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.