Pomoć za Nacionalnu zdravstvenu službu Velike Britanije

Ratni veteran u 99. godini života obišao 100 krugova oko svog vrta i sakupio preko 12 miliona funti

Ratni veteran, kapetan Tom Mur je u 99. godini života obišao 100 krugova oko svog vrta i tom prilikom sakupio više od 12 miliona funti (oko 13,7 miliona eura) pomoći za Nacionalnu zdravstvenu službu Velike Britanije.

Mur je prvobitno želio da prikupi 1.000 funti (1.150 eura) za NHS tako što će uz pomoć hodalice da obiđe100 krugova u vrtu prije 100. rođendana, koji će da proslavi 30. aprila. Međutim, njegov cilj je višestruko probijen, jer je tokom izazova na njegovoj internet stranici novac doniralo čak 640.000 ljudi.

Poslednji krug svog izazova Mur je prošao uz direktan prenos na televiziji BBC.

“Dobro se osjećam, nadam se da se i vi osjećate dobro. Prikupljeni ukupni iznos je apsolutno fantastična suma novca. Nikada nisam ni sanjao da ću da budem uključen u ovakav događaj“, rekao je Mur na kraju poslednjeg kruga.

Do devet sati u četvrtak ujutru po lokalnom vremenu Murova stranica “Just Caving“ pokazala je da su donacije dostigle iznos veći od 12,3 miliona funti (oko 14,1 miliona eura) i privremeno je pala.

Kapetan Tom Mur, foto: Rojters

“Apsolutno smo zadovoljni postignutim, ali toliko smo i srećni, ponizni i ponosni. On je tračak nade u mračnim vremenima i mislim da svima nama treba nešto ovakvo u šta bismo vjerovali i to zbog tako nevjerovatnog razloga“, rekla je za BBC njegova ćerka Hana Ingram-Mur.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.