Li Konic preminuo u 93. godini života od koronavirusa
Li Konic

Li Konic preminuo u 93. godini života od koronavirusa

Li Konic, džez saksofonista i saradnik legendarnog Majlsa Dejvisa, preminuo je u 93. godini zbog komplikacija izazvanih korona virusom, javljaju američki mediji.

Konic je bio posljednji živi muzičar koji je svirao na Dejvisovom kultnom albumu "Birth of the Cool", a muzičarevu smrt je potvrdio njegov sin. Džezer je umro od upale pluća uzrokovane virusom KOVID-19.

Rođen je u Čikagu 1927. i bio posebno cijenjen od strane kolega koje su hvalile njegove avanturističke improvizacije, a karijera mu se protegla na fascinantnih 70 godina rada. Snimio je preko 200 albuma, često je znao da ih objavi i po pet godišnje, a tu praksu je zadržao skoro do kraja, jer je 2018. izdao dva albuma.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.