Folksvagen počinje proizvodnju u Njemačkoj i Slovačkoj
Foto: Beta

Folksvagen počinje proizvodnju u Njemačkoj i Slovačkoj

Njemački proizvođač automobila Folksvagen sapštio je da će sledeće nedjelje da nastavi proizvodnju u pogonima za putnička vozila u Evropi.

Prve fabrike koje će početi sa radom su u Njemačkoj i Slovačkoj. Ostale fabrike Folksvagena u SAD, Portugalu, Španiji i Rusiji proizvodnju će da nastave nakon 27. aprila.

Fabrike u Južnoj Africi, Argentini, Brazilu i Meksiku pokrenuće pogon u maju.

Glavni direktor kompanije Folksvagen, Ralf Brandšteter rekao je da odluke različitih vlada o ukidanju mjera uvedenih za suzbijanje koronavirusa utiču na postepeno otvaranje fabrika.

Dodao je da je kompanija razvila mjere za zaštitu zdravlja zaposlenih. Većina pogona u Kini već je nastavila sa proizvodnjom, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.