Nik Đeljošaj

Đeljošaj tvrdi

"Očekujemo da za 10 dana svi zaraženi iz Tuzi budu izliječeni od koronavirusa"

Mjere u Opštini Tuzi se u potpunosti poštuju kao što su se poštovale i one najstrože 21 dan, kaže predsjednik te Opštine Nik Đeljošaj. Istakao je da u narednih sedam do 10 dana očekuju da svi koji su bili zaraženi u Tuzima budu negativni na virus korona.

Za građane Tuzi trenutno važe dvije mjere, jedna za poljoprivredne proizvođače koji mogu da idu na svoja imanja od pet ujutru do osam uveče kako bi radili i druga mjera od osam do 14 časova da može jedan član domaćinstva da izađe i završi osnovne obaveze potrebne domaćinstvu.

“Danas je treći dan pod novim mjerama. Monitoring u Tuzima pokazao je da se mjere u potpunosti  poštuju, da se ispred marketa i apoteka održava fizička distanca,  svi su angažovali ljude koji kontrolišu redove, ispred svih ulaza se vrši dezinfekcija ruku. Sve je u potpunosti pod kontrolom i nadam se da ćemo tako nastaviti i dalje”, kazao je Đeljošaj za Jutarnji program TVCG.

Iz Opštine Tuzi se i dalje ne može izaći, samo se može ući s posebnim propusnicama.

“Nadam se da će nakon ovih mjera biti olakšica za građane koji rade u Podgorici, da mogu da obavljaju svoje poslove. Posebno kada je riječ o privatnim preduzetnicima. Naravno očekujemo I produženje radnog vremena u marketima kao u ostalim djelovima Crne Gore”, kazao je on.

Ističe da nema žalbi građana.

“Nema straha. Samo zabrinutosti. Imamo 12 pacijenata iz Tuzi koji su već izašli negativni na koronu. Očekujemo da u narednih sedam do deset dana svi koji su zaraženi više nemaju virus I nadam se da će tako biti”, kazao je Đeljošaj I dodao da će nakon toga početi da rade na izlasku iz krize.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.