Premijerka N. Zelanda tokom narednih šest mjeseci će primati platu umanjenu za 20 odsto, kao i svi ministri

Zbog pandemije koronavirusa

Premijerka N. Zelanda tokom narednih šest mjeseci će primati platu umanjenu za 20 odsto, kao i svi ministri

Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern najavila je da će, kao i drugi istaknuti vladini funkcioneri, tokom narednih šest mjeseci primati platu umanjenu za 20 odsto, kao potvrdu krize kroz koju zemlja prolazi u borbi protiv koronavirusa.

Džasinda Ardern je naglasila da se radi o simboličnom potezu, koji neće mnogo da utiče na ukupnu finansijsku situaciju, ali se odnosi na sve ministre i direktore vladinih institucija.

Inicijativi se pridružio i lider opozicije Sajmon Bridžiz, javlja AP.

Borcima na prvoj liniji u borbi protiv virusa, kao što su ljekari i bolničarke, plate neće da budu smanjene.

Godišnja plata Džasinde Ardern je 286.000 američkih dolara.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.