Damjanović i Ozan, foto: CKM

CKM Erdoganu poklonila gusle

"U ovim teškim trenucima Turska pokazala humanost prema prijateljskom crnogorskom narodu"

Predsjednik Crnogorske kulturne mreže Aleksandar Damjanović je razgovarao sa ambasadorkom Republike Turske u Crnoj Gori Songul Ozan i tom prilikom joj uručio pismo zahvalnosti i Gusle za predsjednika Redzepa Tajipa Erdogana.

"Odlučili smo se da u znak pažnje pošaljemo poklon predsjedniku Erdoganu da ga podsjeća na prijatljsku državu Crnu Goru, i prijatelje koje u njoj ima", rekao je Damjanović.

Damjanović je tokom razgovora istakao da je naša mala ali ponosna zemlja koja je pogođena virusom COVID-19 neizmjerno  zahvalna turskom narodu i predsjedniku Erdoganu na donaciji medicinske opreme koju su poslali crnogorskim građanima.

"U ovim teškim trenucima kada se borimo da spasimo živote naših građana Republika Turska je i pored istih problema sa kojima se susrijeće pokazala humanost prema prijateljskom crnogorskom narodu", naveo je Damjanović.

Predstavnik CKM-a je istakao da će crnogorski narod  znati da cijeni ovaj prijateljski gest koji je vrijedan poštovanja, i koji će još više učvrstiti prijateljske veze dva  naroda.

Damjanović je kazao da ga posebno raduje dobra saradnja koju Erdogan ima sa predsjednikom naše države Milom Đukanovićem i potpredsjednikom Vlade Rafetom Husovićem.

Ozan se zahvalila našem predstavniku na gestu pažnje prema Turskom predsjedniku koji će biti zahvalan na ovako značajnom poklonu koji je neizostavni dio crnogorske tradicije.

Ona je  kazala da je Erdogan cijeneći vjekovne prijateljske odnose Republike Turske i  Crne Gore crnogorskim građanima uputio medicinsku pomoć kako bi se lakše izborili sa koronavirusom. 

Ozan je izrazila zahvalnost predsjedniku Crne Gore i Vladi naše države što su pružili pomoć državljanima Turske da se vrate u svoju zemlju.

"Ovaj prijateljski gest je još jedan dokaz međusobnog prijateljstva, solidarnosti i poštovanja između dvije države", rekla je Ozan.

Zajednički je konstatovano da dvije države treba da rade na jačanju međusobne saradnje iz oblasti kulturnog stvaralaštva jer je kultura najbolji ambasador ove dvije prijateljske države.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.