Savršeno predjelo: Ukusne kuglice od sira
Ilustracija

Savršeno predjelo: Ukusne kuglice od sira

Ukusne slane kuglice koje se brzo pripremaju.

Sastojci:

1 jaje

150 g brašna

1 kašičica praška za pecivo

1/4 kašičice soli

1 prstohvat  bibera

1/8 l mlijeka 125 g sira (čedar ili grejerzer)

ulje za pohovanje  

Priprema:

Jaje umutite.. U činiji izmješajte brašno, prašak za pecivo, so i biber. U sredini napravite udubljenje i u njega stavite jaje.

U smjesu sipajte 4 kašike mlijeka i sve zajedno dobro izmješajte. 

Zatim sipajte još mlijeka dok tijesto ne počne da se odvaja od kašike. Tome dodajte rendani sir i masu dobro izmješajte. U tiganj ili pliću šerpu sipajte ulje i dobro zagrijte.

Tijesto sipajte u ulje supenom kašikom i pržite 3-4 minuta, dok kuglice ne postanu sa svih strana braonkaste. Ostavite ih kratko na salveti da se ocijede, a zatim servirajte

Prijatno!

 

Izvor: Stvar ukusa 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.