Italijanski infektolog protiv nastavka fudbalskog takmičenja u Italiji
Ilustracija

Političari donose odluku o nastavku Serije A

Italijanski infektolog protiv nastavka fudbalskog takmičenja u Italiji

Italijanski infektolog Đovani Reca rekao je danas da ne vidi način da se takmičenje u fudbalskoj Seriji A nastavi kako je predviđeno, za nekoliko nedjelja.

Fudbalska takmičenja prekinuta su sredinom marta u gotovo svim evropskim ligama zbog pandemije korona virusa, prenosi Beta.

Predsjednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina rekao je u subotu da se nada da će ekipe početi da treniraju u maju, ako svi igrači budu negativni na korona virus, a da će utakmice početi da se igraju krajem maja.

Međutim, direktor infektivnog odeljenja Zdravstvenog instituta Italije Đovani Reca rekao je da su ta predviđanja nerealna.

"Ako bih morao da dajem tehnički izvještaj, naveo bih da sam protiv nastavka takmičenja. Ali, političari će odlučiti", rekao je Reca, prenijeli su italijanski mediji.

"Fudbal je sport pun kontakta uz veliki rizik prenošenja virusa. Oni su predložili da se fudbaleri pažljivo prate, uz gotovo svakodnevna testiranja. Skoro smo ušli u mjesec maj", dodao je on.

Portparol Lacija je reagujući na tu izjavu, pozvao naučnike "da pronađu lijek umjesto da se bave problemima poput fudbala", nakon što se Reca izjasnio kao navijač rivalskog kluba Rome.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.