SZO: Vakcine protiv malih boginja se ne smiju preskakati
Ilustracija

Zbog opasnosti od Covid-19 virusa 24 zemlje već odložilo davanje, 13 se sprema to da učini

SZO: Vakcine protiv malih boginja se ne smiju preskakati

Svjetska zdravstvena organizacija upozorila je da bi više od 117 miliona djece moglo da propusti vakcinu protiv malih boginja, pošto zemlje prekidaju imunizaciju i druge redovne medicinske usluge zbog borbe protiv epidemije koronavirusa.

SZO kaže da su 24 zemlje već odložile kampanje za vakcinaciju protiv malih boginja kako bi spriječile dalje širenje bolesti Covid-19, a očekuje se da će još 13 to učiniti do kraja godine, prenosi Beta.

"Zbog širenja Covid-19 možda ćemo morati da napravimo težak izbor i odložimo vakcinisanje, zato pozivamo zdravstvene lidere da pojačaju napore kako bi se najugroženijoj populaciji što prije omogućilo vakcinisanje protiv malih boginja. Učinite to", navodi se u saopštenju SZO.

SZO i njeni partneri kažu da podržavaju pauzu u vakcinisanju protiv malih boginja zbog neophodnog socijalnog distanciranja kao i velikog pritiska na zdravstvene radnike, ali da to ne znači da djeca treba "trajno da propuste vakcinu".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.