Vatrogasci rano jutros spasili omiljeno izletište Pljevljaka
Foto: PV Informer

Vatrogasci rano jutros spasili omiljeno izletište Pljevljaka

Rano jutros pripadnici Službe zaštite i spašavanja opštine Pljevlja koji danonoćno bez spavanja gase požare u pljevaljskoj opštini, ugrožavajući i vlastito zdravlje zbog ogromnog dima i vatre koja obuhvata veliko područje, krajnjim naporima uspjeli su da sačuvaju poznato izletište Pljevljaka.

Kako se vidi na fotografijama vatra se približila skoro do samog hladnika.Mjesto je inače bilo nepristupačno za vatrogasna vozila. Šteta na ovom dijelu pljevaljske opštine je neprocjenjiva u turističkom,ekonomskom,ekološkom i svakom drugom smislu,piše Pv Informer.

Zbog danonoćne borbe sa vatrenom stihijom pljevaljski vatrogasci su na izmaku ljudske izdržljivosti. Krajnje je vrijeme da državni organi krenu u pronalaženje i sankcionisanje piromana čijim djelovanjem su uništeni ogromni šumski kompleksi, porodični objekti i ljudski životi.

U cilju otkrivanja skrivenih, a izuzetno lijepih prirodnih predjela opštine Pljevlja, NVO “Da zaživi selo” u partnerstvu sa Turističkom organizacijom Pljevlja promovisali su i uredili vidikovac u Matarugama u zaseoku Gačevića Dolina sa kojeg se pruža velelepni pogled na meandre reke Ćehotine.Vidikovac se nalazi na 20 kilometara od grada, na putnom pravcu Pljevlja – Vrulja – Bijelo Polje, u selu Mataruge.

Cilj projekta je bio poboljšanje turističke i rekreativne ponude ruralnog područja u opštini Pljevlja, sa ciljem da će vidikovac biti jedan od glavnih prirodnih repera turističke ponude Pljevalja.

Posle požara na ovom području biće potrebno mnogo vremena da ovaj prirodni biser dobije stari sjaj.Trenutno ovo područje ima izgled velikog zgarišta,a na samom vrhu stoji sačuvani hladnik kao simbol ljudske borbe i brige za bolje sjutra.Neizmjerna zahvalnost pripadnicima Službe zaštite i spašavanja opštine Pljevla i Vojske Crne Gore koji danonoćno vode borbu sa vatrenom stihijom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.