Na današnji dan prije sedam godina Kobi je odigrao posljednju utakmicu
Posljednja utakmica Kobi Brajanta

NBA legenda se oprostila čuvenim riječima "Mamba out"

Na današnji dan prije sedam godina Kobi je odigrao posljednju utakmicu

Kobi Brajant se 13. aprila 2016. godine zvanično povukao iz košarke.

Prije tačno četiri godine je Kobi Brajant odigrao svoju posljednju utakmicu u NBA ligi, protiv Jute Džez kada je ubacio 60 poena, prenosi B92.

To je bio najveći broj postignutih poena na oproštajnoj utakmici ikada.

Po odigranom meču, Kobi je uzeo mikrofon i obratio se NBA ligi, Lejkersima, navijačima, saigračima, porodici, a za kraj je ostavio čuvene riječi:"Mamba out"

To je bilo to, poslije 20 godina košarke, Kobi Brajant je rekao 'zbogom', a 26. januara 2020. godine izgubio je život u nesreći prilikom pada helikoptera.

Ostaće zapamćen kao jedan od najboljih košarkaša svih vremena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.