Završen informativni razgovor, Amfilohije i sveštenici napustili Centar bezbjednosti
Foto: Mitropolija crnogorsko primorska

Završen informativni razgovor, Amfilohije i sveštenici napustili Centar bezbjednosti

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije i pojedini sveštenici napustili su Centar bezbjednosti (CB) Podgorica gdje su bili privedeni na informativni razgovor.

Amfilohije je služio liturgiju u crkvi u podgoričkom naselju Zlatica, a osim njemu na Zlatici pozivi za saslušanje uručeni i svešteniku Veliboru Džomiću, svešteniku Leki Vujisiću i đakonu Ivanu Crnogorčeviću.

Privedeni su i sveštenci koji su bili u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, Mirčeta Šljivančanin i Branko Vujačić.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, policija u Podgorici je danas, obavljajući redovne aktivnosti na praćenju poštovanja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti koje su donijete u cilju sprječavanja širenja koronavirusa, na dvije lokacije ispred vjerskih objekata registrovala prisustvo većeg broja građana i sveštenika.

"Građani i sveštena lica su registrovani na dvije lokacije, ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja i ispred manastira Zlatica.

Službenici policije su o događajima obavijestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilšatvu u Podgorici.

Sva lica su pozvana i dovedena u svojstvu građanina u službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica kako bi se od njih prikupila obavještenja na navedene okolnosti", saopšteno je iz policije.

Policija je kako se dodaje prikupila obavještenja od građana i sveštenih lica.

"Po nalogu tužioca sva prikupljenja obavještenja kao i drugi podaci i informacije do kojih je policija došla tokom preduzetih aktivnosti  biće dostavljeni tom tužiocu na ocjenu i mišljenje", saopšteno je iz policije.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.