Stručnjaci otkrili kad ćemo moći da se vratimo
Ilustracija

Stručnjaci otkrili kad ćemo moći da se vratimo "normalnom životu"

Prema riječima britanskih eksperata socijalna distanca će da bude neophodna sve dok se ne pronađe vakcina za KOVID-19, što potencijalno znači da će kontakti da budu ograničeni u narednih 18 mjeseci kako bi se spriječili novi talasi infekcije.

Britanski "The Telegraph" piše da se povratak u normalan život očekuje tek sledeće godine, odnosno za 18 mjeseci, kada se očekuje vakcina.

Eksperti su savjetovali vladu Velike Britanije da se pridržava mjera socijalne distance, rada od kuće i svih ostalih mjera predostrožnosti nakon trenutnog karantina.

Naučnici strahuju da neće da bude moguće da se iskorijeni KOVID-19, pa trenutne restrikcije moraju da budu na snazi dok se ne pronađe rješenje u vidu vakcine. Strategija za izlazak iz trenutne situacije je da se djeca vrate u škole i da se ponovo otvore sve radnje, ali uz smanjeni kontakt.

"Ako i sve vratimo u normalu što se tiče rada, socijalna distanca će da bude neophodna. Što znači da će da bude jako teško da se posle trenutne situacije sve vrati na staro", objašnjavaju stručnjaci.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.