Cijene eurosupera i eurodizela u Crnoj Gori i dalje niže od prosjeka u regionu
Ilustracija

Ministarstvo ekonomije

Cijene eurosupera i eurodizela u Crnoj Gori i dalje niže od prosjeka u regionu

Cijene eurosupera 95 i eurodizela u Crnoj Gori i dalje su niže od prosjeka u regionu, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

Prema podacima najnovijeg Biltena o cijenama naftnih derivata, litar euraosupera 95 u Crnoj Gori košta 99 centi, u Hrvatskoj 1,06 euraa, Srbiji 1,17 eura, Albaniji 1,34 eura i Bosni i Hercegovini (BiH) 1,01 eura, prenosi Mina Biznis.

Litar euraosupera 95 jeftiniji je u Sjevernoj Makedoniji gdje košta 78 centi. To je ujedno i najniža cijena u Evropi, dok najskuplje gorivo plaćaju građani Holandije 1,48 eura.

Kada je u pitanju euraodizel, litar u Crnoj Gori košta 96 centi. euraodizel u Albaniji košta 1,34 eura, Srbiji 1,25 eura, Hrvatskoj 1,1 eura, a u BiH 1,02 eura.

Litar euraodizela jeftiniji je u Sjevernoj Makedoniji gdje košta 73 centa, što je i najniže u Evropi. Najskuplji euraodizel plaćaju građani Albanije.

Ministarstvo, odnosno njegov Direktorat za energetiku, na sedmičnom nivou, objavljuje osnovne podatke u vezi sa maloprodajom naftnih derivata, odnosno uporedne cijene goriva u okruženju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.