Profesorica imunologije s Oxforda: Vakcina protiv koronavirusa u septembru
ilustracija

Profesorica imunologije s Oxforda: Vakcina protiv koronavirusa u septembru

Vakcina protiv koronavirusa, sudeći prema tvrdnjama profesorice imunologije s Univerziteta "Oxford", mogla bi biti dostupna već u septembru.

Sarah Gilbert trenutno sa svojim timom pokušava stvoriti vakcinu, a za "Times" je rekla da je 80 posto sigurna da će njen tim u tom naumu uspjeti do jeseni ako sve bude išlo prema zacrtanom planu.

Prošlog mjeseca kazala je kako se nada da bi vakcina mogla biti stvoreno do kraja 2020., ali je sada iznijela optimističniji scenario s obzirom na to da bi ispitivanja na kojem radi, trebala početi već u toku sljedeće dvije sedmic,piše Dejli mejla a prenosi Avaz.

Njen tim je jedan od desetak timova širom svijeta koji rade na pronalaženju vakcine za koronavirus, a svoju vakcinu će testirati u zemlji s najbržim prenosom virusa kako bi brzo dobili rezultate. 

Britanska vlada dala je do znanja da je, ako vakciona bude bila dobra, spremna finansirati njenu proizvodnju kako bi što prije bila dostupna javnosti. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.