Novi simptomi koronavirusa: Osjećaj zujanja po tijelu, neki pacijenti osjećaju da im koža
Ilustracija

Pacijenti koristili kremu za opekotine

Novi simptomi koronavirusa: Osjećaj zujanja po tijelu, neki pacijenti osjećaju da im koža "gori"

Skoro polovina teže oboljelih od virusa korona ukazuje da ima nove simptome bolesti i da osjeća nešto poput zujanja u tijelu, prenosi Njujork post.

Oboljeli iskustva sa tim novim, za njih nepoznatim simptomom, sve više dijele na društvenim mrežama i opsiju ga i kao zujanje, šištanje ili nešto tome slično - tako da je "fižing" postao još jedan od stimptoma poruzrokvanih virusom korona, prenosi Tanjug.

Ljekari za taj dnevni list osnovan 1801. godine navode da je riječ o posebnim senzacijama - osjećaju koji pacijenti imaju dok se njihova tijela bore sa virsusm.

Jedna pacijentkinja je taj novi simptom opisala na Tviteru kao da joj nešto struji po koži, dok je druga rekla da je njen partner imao osjećaj da mu koža gori pa su morali da ga mažu losionom za posle sunčanja.

Koristili smo i kremu protiv opekotina, dodala je ona.

Ostali simptomi te za mnoge smrtonosne bolesti uključujući i groznicu, bolove, teško disanje, umor, suv kašalj, proliv, moždani udar, a sa druge strane kod nekih ne izazivaju ni najmanje smiptome.

Evidentirani su i neurološki simptomi, poput vrtoglavice i glavobolje, ataksije koja se opisuje kao nedostatak koordinacije pokreta, poput hodanja ili podizanja predmeta. Ataksija može uticati na govor, pokrete očiju i sposobnost gutanja. Širom svijeta zarženo je 1.6 milona ljudi, umrlo ih je 102.000.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.