Savjeti za sređivanje bikini zone u karantinu
Ilustracija

Savjeti za sređivanje bikini zone u karantinu

Ne postoji bolje vrijeme da sebe lišite muka zbog depilacije bikini zone nego što je ovo. Žene širom svijeta su riješile da se tokom karantina vrate "prirodnom izgledu".

Lilijan Tang i Lora Šubert su vlasnice kompanije “Fur” koja se bavi njegom pubične zone i kože, i obje kažu da je lična odluka svake žene koliko dlačica će da ima, a slažu se da društvene mreže poput Instagrama podstiču konverzaciju o tome da li puštati ili ne puštati dlake, piše Vogue.

“Žene su postale jako svjesne toga da su naša tijela mnogo više od vizualnih ili seksualnih igračaka što su nametale kulturološke norme iz prošlosti. Želimo da iskažemo svoju različitost i snagu, da živimo kako hoćemo i da se osjećamo prijatno u svom tijelu bez osude”, kaže ginekološkinja iz Njujorka Eden Fromberg koja je primjetila da sve više žena koje dolaze kod nje prihvataju prirodnost i ne depiliraju intimnu zonu.

Ipak, i ako ste odbacile depilaciju, ne bi bilo loše da se potrudite bar malo oko te zone.

Fromberg kaže da dlačice treba da kratite malim makazama za šišanje umjesto onim koje koristite za papir ili zanoktice. Najbolji asistent će vam tokom skraćivanja da bude mali češljić.

Bez obzira na to da li skidate sve ili ne, urasle dlake bi mogle da budu problem. Stručnjaci kažu da za njih pomaže piling pod tušem.

Kada je higijena u pitanju, ako puštate dlačice, više ćete da se znojite što može da bude problem zbog razvoja bakterija i neprijatnih mirisa. Zato koristite sapune za intimnu njegu bez vještačkih mirisa,  parabena i sulfata.

Još jedna prednost stidnih dlačica je što štite kožu od iritacija. Takođe, izbjegavajte usku odjeću i sintetičke materijale koji zadržavaju vlagu i nosite donji veš od pamuka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.