Preminuo britanski ljekar koji je upozorio na manjak zaštitne opreme
Izvor:Telegraph

Preminuo britanski ljekar koji je upozorio na manjak zaštitne opreme

Abdul Mabud Čaudhuri, britanski ljekar koji je premijera Borisa Džonsona javno upozorio na manjak lične zaštitne opreme za zdravstvene radnike u prvim linijama borbe protiv COVID-19, preminuo je usljed oboljevanja od korona virusa.

Čaudhuri, 53-godišnji urolog konsultant Univerzitetske bolnice Houmerton u istočnom Londonu, u srijedu je umro u drugoj bolnici u tom gradu.

Pet dana prije nego što je 23. marta hospitalizovan, putem Fejsbuka je uputio apel za "adekvatnu ličnu zaštitnu opremu i lijekove" da bi medicinsko osoblje moglo da zaštiti sebe i svoje porodice, prenosi Tanjug.

Kako prenosi BBC, Čaudhurijev sin je izjavio da je veoma ponosan na to što je njegov otac imao hrabrosti da skrene pažnju na pogrešne poteze vlade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.