Redovi ispred apoteka, Montefarm: Maske su plaćene, nisu donacija
Foto: Screenshot/PGVremeplov

Prodaju se po nabavnoj cijeni

Redovi ispred apoteka, Montefarm: Maske su plaćene, nisu donacija

Hirurške maske koje su od jutros u prodaji u apotekama Montefarma su dio komercijalne nabavke, plaćene sa računa Montefarma i nabavljene direktno od proizvođača, bez posrednika, a cijena po kojoj se prodaju je nabavna, uvećana za sedam odsto PDV i iznosi 51 cent, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

U Montefarmu posebno ističu da su pomenute maske poručene i plaćene 20. marta tj. prije nego su u Crnu Goru stigle donacije.

"Donirana oprema se ne prodaje u apotekama Montefarma već je namijenjena onima koji su najviše izloženi opasnosti od koronavirusa, a to su zdravstveni radnici i svi oni koji u ovom trenutku moraju obavljati radne zadatke ( vojska, policija, vatrogasna služba, mediji, itd)", ističe se u saopštenju Montefarma.

Kako se navodi oni su svojim apotekama u svim opštinama u Crnoj Gori isporučili određeni broj zaštitnih maski, srazmjerno broju stanovnika, a prodaja je počela ovog jutra.

Od jutros su primjetni redovi u većini gradova Crne Gore, ispred apoteka Montefarma, a najveći su u Podgorici. Poštujući fizičku distancu građani strpljivo čekaju da kupe masku.

"Broj maski koje se mogu kupiti ograničen je na pet komada po pacijentu. Apoteke rade od osam do 18h, subotom takođe, a apoteke koje rade 24h nijesu mijenjale radno vrijeme. Koristimo priliku da apelujemo na građane da prilikom boravka u našim apotekama poštuju ograničenja kada je u pitanju broj osoba koje u istom trenutku mogu boraviti na 10 kvadratnih metara prostora, da poštuju međusobno rastojanje, kao i broj maski koje mogu kupiti", ponovili su iz Montefarma.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.