Ministar kažnjen jer je prekršio zabranu, naknadno podnio ostavku
Don Harvin

"Vlada Australije ne smije da ispašta zbog mojih postupaka"

Ministar kažnjen jer je prekršio zabranu, naknadno podnio ostavku

Ministar kulture u australijskoj državi Novi Južni Vels Don Harvin podnio je ostavku, nakon što je kažnjen sa 1.000 dolara zbog kršenja zabrane putovanja.

Harvin je kažnjen nakon što je otkriveno da je putovao u svoju vikendicu.

On tvrdi da se putovanje dogodilo prije nego što su na snagu stupila striktna pravila o ograničenju putovanja, ali ističe da ne želi da njegov slučaj ometa vladu u borbi protiv koronavirusa, prenosi australijski portal ABC.

"Ništa nije važnije od rada vlade u borbi protiv koronavirusa. Neću dopustiti da moji postupci budu smetnja tom trudu i izražavam veliko žaljenje zato što je moje stambeno rešenje postalo problem u ovo vrijeme", izjavio je Harvin.

U Australiji je tokom uskršnjih praznika zabranjeno napuštanje domova, osim zbog osnovnih potreba.

U toj zemlji do sada su potvrđena 6.203 slučaja koronavirusa, a preminule su 53 osobe.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.