CKM: Đukanović da obezbijedi pomoć za građane Nikšića
CKM

CKM: Đukanović da obezbijedi pomoć za građane Nikšića

Crnogorska kulturna mreža je uputila zamolnicu predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću da založi svoj autoritet da se građanima Nikšića kojima je potrebna pomoć obezbijede paketi pomoći sa osnovnim životnim namirnicama.

Iz CKM-a ističu da dosadašnja pomoć koju su Nikšićani dobijali je nedovoljna da prebrode posledice krize u koje su dospjeli zahvaljujući koronavirusu.

"Određeni broj  naših sugrađana koji  obavlja poslove taksi prevoznika, frizera, kozmetičara i drugih djelatnosti su po naredbama NKT o zabrani rada navedenih djelatnosti ostali bez dnevnih prihoda koji su im potrebni za normalan život. Posjledice COVID-19 su mnoge nikšićke porodice koje se bave navedenim djelatnostima dovele do egzistencijalnih problema iz kojih je trenutno nemoguće izaći", saopšteno je iz CKM-a.

Kako dodaju, građani Nikšića u većini slučajeva koliko im god bilo teško nijesu spremni da traže pomoć od Crvenog krsta i drugih humanitarnih organizacija, pa samim tim državne institucije ne mogu imati stvarnu sliku koji je broj njih kojima je potrebna pomoć.

"Uspavana opštinska administracija ima obavezu da se ozbiljno pozabavi problemima sa kojima se ovih dana susrijeću građani Nikšića koji kao poreski obveznici plaćaju njihov rad. Nije dovoljno iz budžeta uplatiti 10 hiljada eura Crvenom krstu i juriti građane da sa javnih površina idu doma u kojem je pitanje da li neki  od njih imaju hranu", navodi se u saopštenju.

Iz  CKM-a ističu da dosadašnje inicijative koje smo uputili "našem nikšićaninu Milu Đukanoviću koje su bezrezervno podržane nam daju za pravo da vjerujemo da će on kao i mnogo puta do sada pružiti ruku podrške svom rodnom gradu".

"Predsjednik Đukanović je pokazao da on lično i Crna Gora u svijetu imaju prijatelje koji su spremni da nam pomognu kada nam je teško, što su dokazale donacije i nabavka opreme  do koje nijesu mogle doći mnog veće države od naše", kažu iz CKM-a.

Crnogorska kulturna mreža osudila je opozicione partije koje u ovom ni malo lakom trenutku za građane Crne Gore vode negativnu kampanju protiv NKT i njegovog predsjednika Milutina Simovića pokušavaju pridobiti jeftine političke poene. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.