Kotorska biskupija: Sva liturgijska slavlja slaviće se bez vjernika
Ilustracija

Kotorska biskupija: Sva liturgijska slavlja slaviće se bez vjernika

Kotorska biskupija, u susret Uskrsu, sva liturgijska slavlja slaviće bez vjernika, kazao je kancelar Kotorske biskupije Don Robert Tonsati.

Istakao je da će se sva liturgijska slavlja ovih dana slaviti prema uobičajenim rasporedima u pojedinim župama, ali bez prisustva vjernika.

Tonsati je vjernike pozvao da se u svom domu posvete molitvi.

"Ostaje samo ono što je bit vjere, a to je pouzdanje u Gospodina, nada u pobjedu dobra, nada koja proizilazi iz Kristovog uskrsnuća. I sad nas ova ogoljenost doslovno na neki način tjera da duhovnije i proživljenije pristupimo slavlju Uskrsa, jer obično se tu upleti običaji koji su svakako dobri i pozitivni, ali nekada oni zamagle ono što je bitno", poručuje Tonsati,prenosi Pobjeda.

On je istakao da bi volio da je u ovim danima u medijima u Crnoj Gori dato više prostora na temu duhovnosti, navodeći kao primjer Hrvatsku u kojoj se putem TV prenose litrurgije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.