30 dana pritvora za dva lica zbog paljenja vozila ND Vijesti
Ilustracija

30 dana pritvora za dva lica zbog paljenja vozila ND Vijesti

Državni tužilac Osnovnog državnog tužilastva u Podgorici je Osnovnom sudu podnio predlog za određivanje pritvora protiv dva lica za koja se sumnja da su izvršili krivično djelo na štetu imovine ND “Vijesti” tokom 2011. i 2014. godine.

Osnovni sud u Podgorici je uvažio predlog državnog tužioca i ovim licima je rješenjem odredio pritvor do 30 dana.

"Policija i tužilaštvo sprovodeći intezivne operativne i istražne aktivnosti rasvijetlili su podmetanje požara na vozila vlasništvo ND Vijesti iz 2011. godine i 2014. godine", saopštio je juče načelnik podgoričke policije Milovan Pavićević.

On je istakao da su rasvijetljena tri slučaja iz jula i avgusta 2011. godine i jedan slučaj iz februara 2014 godine, u kojima je ukupno oštećeno i uništeno pet vozila vlasništvo ND „Vijesti“.

"Lišena su slobode dva lica, koja su neposredno učestvovala u izvršenju krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti, na štetu ND Vijesti, a jedno lice se trenutno potražuje zbog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti putem postrekavanja", saopštio je Pavićević.

Osnovno državno tužilastvo u Podgorici ukazuje na pretpostavku nevinosti predviđenu Ustavom Crne Gore i Zakonikom o krivičnom postupku , koja podrazumjeva da se svako smatra nevinim dok se njegova krivica ne utvrdi pravosnažnom odlukom Suda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.