20 žrtava u Hrvatskoj, 64 novooboljelih, ukupno 1.407 zaraženih
Ilustracija

20 žrtava u Hrvatskoj, 64 novooboljelih, ukupno 1.407 zaraženih

U Hrvatskoj je u posljednja 24 časa registrovano 64 novooboljelih od koronavirusa i jedan umrli, pa je sada ukupno 1.407 zaraženih i 20 umrlih, objavio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je na konferenciji za novinare da je u zagrebačkoj KB Dubrava preminuo bolesnik starije životne koji je imao i druge bolesti.

Od juče je ozdravilo još 40 zaraženih i sada ih je 219. Kod kuće se liječi 842 zaraženih, a hospitalizovao je 326, od kojih se 34 nalazi na respiratorima.

Ukupno je obavljeno 13.680 testiranja, a samo juče 555. Direktor Zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak naveo je da je u zdravstvenom sistemu 199 pozitivnih, od čega 72 doktora medicine i 92 sestara i tehničara. On je rekao da je još nekoliko korisnika staračkog doma u Splitu testirano na koronavirus pošto se kod njih pojavila temperatura. Riječ je o korisnicima koji nisu bili na istom spratu s ranije evakuisanih 49 štićenika doma od kojih je trenutno kod deset potvrđen koronavirus.

Svi oni su smješteni u splitskoj bolnici i čekaju se rezultati testiranja. Nadležni ispituju slučaj, odnosno kako je došlo do širenja zaraze i je li riječ o propustu u postupanju. Capak je potvrdio da je od jednog korisnika doma za starije u Koprivnici potvrđen koronavirus i dodao da su svi kontakti identifikovani i da su preduzete potrebne mjere.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.