Engleska fudbalska liga procijenila da će za kraj sezone biti potrebno 56 dana
Foto: Beta

Utakmice će se igrati bez publike

Engleska fudbalska liga procijenila da će za kraj sezone biti potrebno 56 dana

U situaciji smo da će sezona da se produži, ali se i dalje nadamo da će da se završi tokom ljeta, saopštili su iz EFL.

Engleska fudbalska liga (EFL) procijenila je danas da će za završetak ove sezone da bude potrebno 56 dana i da će utakmice najverovatnije da se igraju bez publike.EFL, koja je zadužena za drugu englesku ligu Čempionšip, Ligu 1 i Ligu 2, poslala je pismo u 71 klub sa obavještenjima o pandemiji korona virusa.

Fudbal u Engleskoj je prekinut do daljneg, a EFL je navela da se takmičenje neće da nastavi najmanje do 16. maja, ali i da su moguće promjene u zavisnosti od smjernica
nadležnih.

"Kad god da se donese odluka da je bezbjedno da se nastavi, mi procijenjujemo da će da bude potrebno približno 56 dana da se odigraju preostale utakmice, uključujući i plej-of. Želimo da obezbjedimo klubovima odgovarajući rok kako bi se pripremili s obzirom na razmjere i uticaj prekida takmičenja", navodi se u saopštenju EFL, prenio je Skaj.

EFL je navela da želi da završi sezonu, sa punim rasporedom, a da je "njena radna pretpostavka" da će utakmice da se igraju bez publike.

"U situaciji smo da će sezona da se produži, ali se i dalje nadamo da će da se završi tokom ljeta. Radimo na tome da se plej-of u sve tri lige odigra prema ustaljenom rasporedu i broju utakmica, iako nije donijeta odluka o mjestu odigravanja, pošto će to da zavisi od okolnosti u datom trenutku, piše u saopštenju.

"Apsolutno smo svjesni potrebe da klubovima pokušavamo da ublažimo troškove najbolje što možemo", navela je EFL.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.