Iran: Više od 4.000 mrtvih od koronavirusa
Ilustracija

Iran: Više od 4.000 mrtvih od koronavirusa

Iranske vlasti su saopštile da je u poslednja 24 sata preminulo 117 osoba čime je u toj zemlji od korona virusa umrlo više od 4.000 ljudi.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je u Iranu umrlo tačno 4.110 osoba i dodalo da poslednji podaci ukazuju na smanjenje broja novozaraženih.

"Registrovano je 1.634 novih slučajeva infekcije, čime je ukupan broj zaraženih korona virusa porastao na 66.220", navodi se u saopštenju i dodaje da je u sredu bilo 1.997 novoobolelih.

Iran, koji je 19. februara prijavio prvi slučaj zaraze, najviše je pogodjen epidemijom korona virusa u regionu. Vlasti su zatvorile škole, bioskope, stadione i šiitska svetilišta, ali nije uveden karantin stanovništva već su gradjani zamoljeni da ne izlaze.

Zabranjeno je kretanje van gradova i zatvorene su brojne radnje, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.