Završen drugi krug dezinfekcije objekata i ulica u Beranama
Foto: Opština Berane

Završen drugi krug dezinfekcije objekata i ulica u Beranama

U sklopu epidemioloških mjera protiv širenja zaraze korona virusa, Služba zaštite i spašavanja opštine Berane je ponovila detaljnu dezinfekciju ulaza i prilaza, kao i prostora unutar samih ustanova zdravstvene zaštite u Beranama – Doma zdravlja i Opšte bolnice.

Takođe je ponovljena akcija dezinfekcije izbjegličkog naselja Riversajd na Rudeš, saopštila je beranska Opština.

"Uporedo sa pomenutim aktivnostima zaposleni u Službi zaštite nastavili su sa čišćenjem i pranjem prigradskih i gradskih ulica, a ujedno su započeli drug krug dezinfekcije svih stambenih zgrada na području grada", kazali su iz Optine Berane.

Navodi se da će dezinfekcijom biti obuhvaćeni ulazi zgrada, kao i stepeništa od prvog do posljednjeg sprata, odnosno zajedničke prostorije, kao što je to bio slučaj prvi put.

"U dva navrata smo dezinfikovali prilaze i ulaze velikih marketa u Beranama, kao i centara Desetka, Okov i Кips", kazao je načelnik Službe zaštite i spašavanja Tihomir Bogavac.

U realizaciji ovih veoma važnih aktivnosti, koje se sprovode u cilju sprečavanja pojavljivanja novog virusa КOVID -19 u Beranama, kako je istakao Bogavac, ometaju ih svakodnevni šumski požari na široj teritoriji opštine.

"Prilikom požara u Budimlji, tokom jučerašnjeg dana, veliku pomoć pri gašenju je pružilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, upotrebom njihovih specijalnih aviona za ove namjene. Na našu molbu avioni su stigli u Berane, iako je po prvobitnom planu bilo da gase požare na teritoriji opštine Pljevlja", kazao je Bogavac i naveo da su od strane beranske Službe zaštite punjeni vodom i još jednom apelovao da se ne izazivaju požari.

"Apel građanima da tokom sezonskih poljoprivrednih radova ne izazivaju požare jer se angažovanjem Službe zaštite na gašenju požara usporava akcija dezinfekcije", ponovio je Bogavac.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.