Bjelopoljski vatrogasci gasili požare na 7 lokacija
Vatrogasci na terenu, Foto:Privatna arhiva

Bjelopoljski vatrogasci gasili požare na 7 lokacija

Za bjelopoljske vatrogasce nije bilo predaha ni u protekla 24 sata tokom kojih su nastavili borbu sa požarima na više lokacija.

Kako je rečeno Kodexu u Službi zaštite i spašavanja, juče od 11 časova počeli su sa akcijama gašenja požara i to na lokalitetima: Čokrlijska brda,Voljavac, Pale ,Ravna Rijeka, Skočigorina, Rosulje, Crnionica.

U selu Pale je izgorio i pomoćni objekat. 

Svi požari lokalizovani su u 20 časova.

Uzrok požara je uglavnom ljudski faktor. Nemar pojedinaca koji nakon čišćenja imanja pale smeće i nisko rastinje prouzrokuje požare većih razmjera a nerijetko, kao što smo bili svjedoci prethodnih dana, vatrena stihija zaprijeti i kućama.

U proteklom periodu je podnijeto na desetine prijava zbog ugrožavanja opšte sigurnosti i prouzrokovanja materijalne štete a sa takvom praksom će nastaviti i u narednom periodu.

Iz vatrogasne službe još jednom su apelovali na sugrađane da na pale vatru na otvorenom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.