Gebrejesus: Politizaciju Covida stavite u karantin
Tedris Adhanom Gebrejesus

Predsjednik SZO odgovorio Trampu

Gebrejesus: Politizaciju Covida stavite u karantin

Direktor Svjetske zdravstevene organizacije Tedros Adhanom Gebrejesus zatražio je da se pandemija koronavirusa ne politizuje i upozorio da se približavamo broju od 100.000 umrlih.

Nakon što je američki predsjednik Donald Tramp optužio tu agenciju Ujedinjenih nacija da je prebliska Kini i da loše upravlja pandemijom, Gebrejesus je na onlajn konferenciji za novinare poručio da nema potrebe da se Covid-19 koristi za skupljanje političkih poena, prenosi FoNet.

"Imate puno drugih načina da se dokažete", rekao je Gebrejesus i pozvao na "izbjegavanje igre vatrom".

"Molim vas, politizovanje kovida stavite u karantin", kazao je predsjednik SZO, prenose agencije.

Tramp je juče rekao da je SZO prebliska Pekingu i da radi u korist Kine.

"Čini se da sve ide u korist Kine, to nije prihvatljivo", izjavio je Tramp i zaprijetio obustavom američkog finansiranja SZO.

Gebrejesus je u srijedu zahvalio Sjedinjenim Državama na "velikodušnoj podršci" u borbi protiv pandemije, ali je pozvao svijet da udruži napore. 

"Sjedinjene Države i Kina trebalo bi da se ujedine u borbi protiv tog opasnog neprijatelja. Nemojmo se igrati vatrom pred virusom koji eksponencijalno napreduje, a broj umrlih u svijetu približava se 100.000", rekao je Gebrejesus.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.