Berane: Od sjutra zabranjeno korišćenje aerodromske piste, spomen parka na Jasikovcu i četiri gradska parka
Cvetni park Berane

Berane: Od sjutra zabranjeno korišćenje aerodromske piste, spomen parka na Jasikovcu i četiri gradska parka

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Opštine Berane je u cilju sprečavanja širenja virusa KOVID -19 donio privremene mjere koje podrazumijevaju zabranu korišćenja parkova i park šuma na području Berana.

 Radi se o izletištu kod spomen parka na Jasikovcu, kao i četiri gradska parka (Cvetni park, park pored Hrama, veliki park pored Lima i park u MZ Stari grad). Mjerama je zabranjeno korišćenje šetališta u ulici Mira i slobode, poznatijeg kao gradska obilaznica pored Lima. Takođe je zabranjeno i korišćenje aerodromske piste u svrhu rekreacije i sporta, kao i saobraćaj za motorna vozila na ovom prostoru. - saopšteno je iz Opštine Berane.

"Imajući u vidu da je na petoj sjednici Opštinskog tima konstatovano da se socijalna distanca u većini slučajeva ne poštuje, osim za vrijeme trajanja zabrane kretanja, onda je iz tog razloga donijeta naredba da se prostor beranskog aerodroma ne koristi u pomenute svrhe", navodi se u saopštenju.

Kako pojašnjavaju, dodatni razlog za takvu odluku je i to što će pomenuti prostor u narednom periodu, ukoliko se ukaže potreba, koristiti specijalni avioni prilikom gašenja požara u nepristupačnim djelovima  opštine do kojih ne mogu doći vozila Službe zaštite i spašavanja opštine Berane.

"Ovim mjerama želimo da istaknemo koliko je, u ovom trenutku, važno da naši građani ostanu kućama i na sigurnom. Znamo da su ove mjere za sve nas opterećujuće, ali molimo građane da shvate da su ovo nužne mjere kako bi zaštitili njihovo i zdravlje najugoženijih građana naše opštine“, ističe se u saopštenju Opštinskog tima i navodi se da oni sugrađani koji iz zdravstvenih razloga moraju da pješače potrebno je da se u tom slučaju obrate nadležnom ljekaru i Upravi policije za potrebnu saglasnost.

Kako su kazali, ove mjere važe od četvrtka, 9. aprila, od 9.00 sati do prestanka Naredbe Vlade Crne Gore.

"Nepostupanje po mjerama Naredbe Vlade Crne Gore podliježe se krivičnoj odgovornosti u skladu sa članovima 287 i 302 krivičnog zakona Crne Gore. Još jednom apelujemo na građane da se pridržavaju Naredbe kako bismo eventulnu mogućnost pojave i širenja virusa KOVID -19 sveli na minimum", zaključuju iz ove opštine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.