Stigla donacija Turske, Filipović: Iskaz solidarnosti naroda te države sa CG

Stigla donacija Turske, Filipović: Iskaz solidarnosti naroda te države sa CG

U Crnu Goru stigla je donacija predsjednika Turske, Redžepa Tajipa Erdogana, na osnovu dogovora sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Vojni avion sa medicinskom opremom sletio je na Aerodrom Podgorica, gdje su na dočeku bili državni sekretar Ministarstva odbrane Slobodan Filipović, ambasadorka republike Turske Songul Ozan i Miodrag Radović, šef kabineta predsjednika države.

"Medicinska oprema se sastoji od 50.000 maski, 1000 zaštitnih odijela i 1000 testova. Ova, kao i prethodne donacije na raspolaganju su Ministarstvu zdravlja i zdravstvenom sistemu Crne Gore. U ovom vremenu najveće pandemije koja je zahvatila svijet i izazvala najveću krizu poslije Drugog svjetskog rata, iskaz je solidarnosti naroda Turske i prepoznat u velikom prijateljstvu sa Crnom Gorom", poručio je Filipović.

49749976647212d199eaao

On je zahvalio ambasadorki Turske, narode te države, kao i predsjedniku Erdoganu, našim saveznicima i prijateljima. 

"Od momenta kada je izbila epidemija, Turska i Crna Gora kao prijateljske i savezničke zemlje dijele solidarnost. Nadam se da će ova oprema biti naš doprinos ozbiljnoj borbi koju država Crna Gora vodi", poručila je ambasadorka Ozan. Ona se zahvalila svima koji daju svoj doprinos, a posebno predsjedniku države Milu Đukanoviću, koji je nedavno razgovarao sa predsjednikom Erdoganom, kao i premijeru Dušku Markoviću.

49749646371d64cae3dd0o

Ambasadorka je podsjetila da je Turkish Airlines doveo i mnogo državljana Crne Gore, kao i da je ovome prethodila još jedna donacija Turske u vidu testova za COVID19, što je još jedan primjer odlične saradnje dvije države.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.